Adventi Vásár Debrecenben

Kategória:
Utazás, Élmények, beszámolók

Cikk írója:
Szabo János


Adventi Vásár Debrecenben


A Debreceni Adventi Vásár a történelmi belvárosban, a Kossuth téren, a Csapó utcán, a Rózsa utcán és a Dósa nádor téren várja a látogatókat. A helyszínre 100 kereskedő és vendéglátó települ ki, akiknél egyedi kézműves termékeket, ellenállhatatlan finomságokat és lélekmelengető forró italokat lehet vásárolni. A debreceni karácsonyi vásárban egészen karácsonyig kulturális programokkal, koncertekkel és kézműves foglalkozásokkal készülnek a szervezők.

Decemberben hétfőnként színvonalas koncertekkel készülnek a Nagytemplomi Adventi Koncertek keretén belül. Az Emlékkertben vasárnaponként közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen a történelmi egyházak és városvezetők közreműködésével. Az idei év újdonsága az Adventi Kuckó, melyet az Aranybika épületében rendeznek be. Itt a kicsik számára lesz Mikulás-váró program, a felnőtteket pedig Design vásár és népi kézművesvásár várja. Az Adventi Kuckó egyben az „Add tovább!” adománygyűjtő akciónak a helyszíne, ahol december 23-ig lehet adományozni.

Idén a finn Mikulás sajnos nem tud eljönni, hogy személyesen találkozzon a gyerekekkel, viszont érdemes felkeresni a debreceni Mikulást, aki az Adventi Kuckóban vár mindenkit december 3-6. között. Lehet vele közös fotót készíteni, énekelni, verset mondani neki és a segítői kézműves foglalkozásokkal is készülnek.

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »